Az Utazók Napját ünneplik a Gerecse Natúrparkban

  A Gerecse Natúrpark a fővárostól alig 40 kilométerre található, a nagyközönségtől egykor elzárt „kormányzati vadászterületen." A nagykiterjedésű, zavartalan erdőségek megannyi természeti értéket, kulturális látnivalót rejtenek, kőbányái, régészeti lelőhelyei pedig évezredek emberi kultúrájáról regélnek.

  A Gerecse PéliföldszentkeresztnélForrás: Hoboristi (Hóbor István)/wikipedia.org

  Július 25-én azért is érdemes lesz ide, vagyis Péliföldszentkeresztre ellátogatni, mert Szent Kristófnak, az utazók védőszentjének napján különleges programokkal készülnek, többek között járműszentelés is lesz.

  10.00-től 12.00 óráig kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, 11:00 és 12:30 között pedig akadályversenyen mérethetik meg magukat. 12:30-kor érkeznek a Nyergesújfaluról induló túra résztvevői, 13:30-kor pedig lovaskocsikázás kezdődik. 14:00-tól 14:30-ig Partos Patrik biciklis bemutatóját láthatják, 14:30-kor mentők és tűzoltók érkeznek. 16:00 órakor járműszentelés, 16:30-kor pedig járműfelvonulás lesz.

  A helyszíni kiállítást 400 Ft-os regisztrációs jeggyel nézhetik meg, a többi program ingyenes, de adományokat szívesen fogadnak. Bővebb információk a Gerecse Natúrpark Facebook-oldalán találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!