Szívünkhöz közeli portákon vár ránk a gyermekkori nyaralások érzése

Idén nyáron is megrendezik a Nyitott Porták eseményt, ami az egész nyáron átívelő programokat tartogat családoknak, baráti társaságoknak, közel Hévízhez és a Balatonhoz, a zalai dombok ölelésében.

Házigazdák a Pitypang PortánálForrás: Nyitott Porták / Press

Mivel egyre többen vágynak nagyszüleik békés életére, vagy a feledhetetlen gyermekkori nyaralások érzésére, ízeire és biztonságára, ezért 24 porta összeállt, és idén is összeszervezték a Nyitott Porták programjait. A házigazdák minden napra tartogatnak valamilyen személyre szabott, családias hangulatú programot az érkezőknek.

Megismerkedhetünk például a gyógynövények és a hagyományos kertészkedés praktikáival, a vegyszermentes borászkodással, a méhészkedéssel, vagy készíthetünk tradicionális recept alapján házi szörpöt és lekvárt is. A gyerekeket több helyszínen várják állatsimogatóval, de egy lovarda és íjászatra alkalmas porta is várja őket.

Akiket pedig a gasztrokalandok éltetnek, azok ellátogathatnak például a 2020. július 18. szombaton 14 órától 18 óráig "Túra" Mangalica sétát tartanak a házigazdák. A túrát végül bográcsos ételkóstolás zárja. És ha nem csak kóstolnának, akkor Zalaszentgróton, a Nubia Sajtháznál vásárolhatnak is házi kecskesajtokat, a zalai lakodalmas édesség, a cukorperec elkészítésének trükkjeit pedig a Mézespatkó Alkotóműhely Perecnapján, július 18-án, szombaton 10 órától 12.30 óráig, illetve 13 órától 15.30 óráig tanulhatják meg. A napokra lebontott programot az esemény Facebook oldalán is megtalálják

Séta a Zsankó Kistermelői GazdaságbanForrás: Nyitott Porták / Press

A portákon nem tömegrendezvényeket rendeznek; a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket, saját kreatív személyiségükkel és gondolatvilágukkal – olvasható a program sajtóközleményében és az oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek