Még vadaspark is lesz Sopron új ökoturisztikai látogatóközpontjában

  Már neki is láttak az új ökoturisztikai látógatóközpont megépítésének Sopronban, amely hamarosan színvonalas kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családoknak. A legújabb helyi turisztikai fejlesztés az „Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében" címet kapta.

  Még gímszarvassal is találkozhatnak majd a látogatók - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Susanne Jutzeler, suju-foto

  A Muck területén megvalósuló Erdő Háza Ökoturisztikai Központ 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát. 3D-s technika segítségével eleveníti meg a magyarországi nagyvad-fajokat, a fiatalabb korosztályoknak pedig játékos formában mesél a természetről és védelmének fontosságáról - áll a Sopron Média hírében.

  További érdekességként a hosszú ideig itt működő határőrség történetét is bemutatják a betérőknek, akik leírások és képek segítségével pillanthatnak bele a térség történelmi múltjába. 

  Az épületből egy impozáns fahídon juthatnak el a látogatók a vadasparkba.  

  Itt a vadászható nagyvad-fajokkal találkozhatnak élőben: őzet, gímszarvast, dámszarvast, muflont és vaddisznót is lehet látni, valamint néhány, a területen élő apróvad-faj is bemutatkozik.

  A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda is létesül, ahol a helyi túraútvonalakról és szervezett természetjárásokról értesülhetünk. A látogatók további kényelmét szolgálják majd a kerékpáros-autós és buszos parkolóhelyek, valamint a teljes körű akadálymentesség.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!