Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

  Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek rájuk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával a 4. lett az angliai „Bajnokok Ligáján", most pedig komoly esélyekkel indul az őszi, franciaországi VB-n –tudtuk meg a sajtóközleményből.

  Szemmel látható a szeretet Bérczes Christine Elisabeth és Chanel közöttForrás: Alan Brown

  Bérczes Christine Elisabeth tavaly 10. lett a világbajnokságon, közel 60 indulóból. Az idei versenyt a járvány miatt októberre halasztották, amelyre a többszörös díjnyertes kutyatenyésztő és dog dancing oktatással foglalkozó gazdi már javában készül a közel 2 éves Chanel névre keresztelt kutyusával.

  "Nagyon erős a mezőny, csak tizedek döntenek. A Dance Monkey slágerre készítem a kűrömet, amelyet heti 4-5 alkalommal gyakorlunk Chanel-lel" – mesélte Christine, aki a felkészülés mellett 30 diákot és annak kutyusait is oktatja részben online, de sokan járnak a különtermébe, Hollókőre is. Büszke rá, hogy van tanítványa az USA-ból, Ausztriából, Horvátországból és Peruból is.

  Egy sikeres nap utánForrás: Alan Brown

  „A dog dancing kivételes kapcsolatot teremt a gazdi és a kutyus között, ráadásul a rendkívül energikus és nehéz természetű kutyákat is kifárasztja, kezelhetőbbé teszi" – tette hozzá a dog dancer, akinek kutyusait, vb-re összeállított kűrjét, valamint diákjainak a munkáját is megnézhetjük a Mesenap Hollókőn című rendezvényen július 18-án. Erről az eseményről további információkat ide kattintva találhatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!