Okospadokat, fitneszeszközöket és nyugágyakat talál a megújult budai parkban

Okospadokat helyeztek el, nyilvános WC-t állítottak fel, növényzetet ültettek, és szabadtéri fitneszparkkal szerelték fel a Függetlenségi parkot Újbudán, ahol újra működik a szökőkút is.

Újbudai Függetlenségi parkForrás: Újbuda / Facebook

A fejlesztés során felújították a szökőkút vízmedencéjét és a Függetlenségi emlékművet, utóbbi körül pedig egy pihenőteret alakítottak ki. A park szélén körbefutó széles járdafelületen belül új multifunkciós tér készült: a sportterületen street workout eszközökkel, nyugágyakkal, padokkal kialakított pihenőhellyel, valamint automata illemhellyel – olvasható Újbuda Facebook-oldalán.

Forrás: Újbuda / Facebook

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" program keretében hét sportpark tervezését és építését vállalta a fővárosban, amelyek közül három Újbudán található. A ma átadott Függetlenségi park után a tervek szerint 2-3 héten belül befejezik a Petőfi híd lábánál lévő Egyetemisták parkjának fejlesztését, ahol a tervek szerint a kültéri fitneszeszközökön kívül multifunkciós sportpálya készül, pingpong asztalokat állítanak fel, és mobil illemhellyel látják el a területet. Azt követően pedig a Gazdagréti lakótelep déli részén épülhet többfunkciós sportterület, amely során a parkot is rendbe teszik.

Forrás: Újbuda / Facebook

Hasonló szabadidős parkokat ígérnek a főváros négy másik pontjára: a belvárosi II. János Pál pápa térre, a csepeli Csillagtelepre, a Tabánba és a Hajógyári szigetre, ezek látványterveit a FŐKERT weboldalán lehet megnézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek