Régészeti játszótér nyílik a világörökségi helyszínen

  A Salernói-öböl délkeleti részén található Paestum a világörökség részét képező romváros, a települést eredetileg Poseidonia néven Kr. e. 600-ban görögök alapították. Most a legkisebbekre is gondolva játszótérrel bővítik a látványosságot - adja hírül a Si Viaggia.

  PaestumForrás: Valter Cirillo/pixabay.com

  A Neptunusz-templomtól és a Bazilikától keletre található területen tíz olyan eszköz kap helyet, amely az antikvitás leghíresebb ügyességi és stratégiai játékait reprodukálja, emellett azoknak az építőipari gépeknek a mását is elkészítették, amelyeket Paestum három dór templomának építéséhez használtak, valamint látható Archimedes hidraulikus csavarja.

  A játszótér illeszkedik a parkon végigfutó körút tematikájáhpz, magyarázó táblák és padok egészítik ki, ahonnan a szülők megcsodálhatják a műemlékeket, miközben a gyerekek játszva fedezik fel a történelem titkait.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!