Könyvek házhoz szállításával és online meseolvasással is segítenek a könyvtárak

  Az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott konyvtarak.hu weboldal számos, különleges szolgáltatást kínál a járvány ideje alatt - derül ki az intézmény honlapjáról. Az idősek és a mozgásukban korlátozottak kérhetnek könyv-házhozszállítást az ország több könyvtárától, de a lelkes könyvtárosok a négy fal közé szorult gyerekekre is gondoltak, és mesét olvasnak fel nekik online. Az otthon maradt felnőttek sem maradnak program nélkül, ők könyvtári podcastokat hallgathatnak. 

  Forrás: Thought Catalog/pixabay.com

  Az élő online könyvtári tájékoztatás során Skype-on keresztül lehet kérdezni a könyvtárost, a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz pedig adatbázis-ajánlókat állítanak össze a könyvtárak munkatársai.

  A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen kért dokumentumokat (könyveket, DVD-ket, CD-ket) pedig előre összekészítik, hogy az olvasónak már csak át kelljen venni azokat.

  Az otthon töltött idő könnyebben és hasznosabban telik, ha kihasználjuk az elektronikus tanulási lehetőségeket a könyvtárak e-learning felületein. A Magyar Elektronikus Könyvtárból egyaránt letölthetők szakirodalmi művek, hangoskönyvek, kötelező olvasmányok és szépirodalmi alkotások is.

  A Könyvtári Figyelő, a Könyv, Könyvtár és Könyvtáros folyóiratokhoz az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a járvány ideje alatt teljes körű elektronikus hozzáférést biztosít.

  A könyvtárak pontos szolgáltatásairól interaktív térkép segítségével tájékozódhat a konyvtarak.hu oldalon. Ha pedig külföldi könyvtárak kínálatában szeretne böngészni, azt is megteheti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!