Kecskék mentették meg Ronald Reagan elnöki könyvtárát

  Egy nagyából ötszáz éhes kecskéből álló nyáj segített megmenteni Ronald Reagan elnöki könyvtárát a kaliforniai tűzvésztől – olvasható a BBC cikkében. A könyvtár vezetése megelőző intézkedésként még májusban bérelte fel a kecskéket az épületet körülvevő gyúlékony bozót kiirtására. A kecskék lelegelték a bozótot, így lelassították a tűz terjedését, így a tűzoltóknak is elég idejük maradt a lángok megfékezésére.

  Ki gondolta volna, hogy a kecskék legelés közben fontos, értékmentő munkát is végeznekForrás: Alexas/Pixabay

  A Los Angeles melletti könyvtár megmentésében résztvevő kecskék között volt Vincent van Goat, Selena Goatmez és Goatzart is. A kecskéket egy helyi társaságtól bérelték, hogy a nagyjából 13 hektáros földterületet megtisztítsák a gyúlékony bozóttól.

  Scott Morris tavaly novemberben alapította a társaságot, és a megtisztított földterületért általában hektáronként mintegy 1000 dollárt számít fel. Mivel Kaliforniában továbbra is lángolnak a mezők, Morris úr szerint van igény a szolgáltatására, sőt, a kereslet kielégítéséhez meg kell dupláznia az állományát is.

  Egy másik nagy, dél-kaliforniai intézmény, a Los Angeles-i Getty Múzeum környékén szintén a múlt  héten végeztek bozóttisztítás, de ott a kecskék helyett a személyzetre bízták a takarítást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!