Népszerű mesehősökkel is találkozhatnak a gyerekek az új gemenci játszóparkban

  Birtokba vehetik a gyermekek és a fiatalok  a Gemenc Játszópark és Sportpályát Baja egyik kiemelkedően fontos zöldterületén, a Petőfi-szigeten – olvasható a Gemenc Zrt. sajtóközleményében.

  Elkészült a meseszép játszótér, háttérben az erdei vasutat formázó kocsikkalForrás: Csontos Péter/Gemenc Zrt.

  A projekt fontos célja volt, hogy a speciális játékok segítségével integrált módon, egy közösségi térben játszhassanak a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek.

  A speciális játékok segítségével a fogyatékossággal élő gyermekek is különleges élményekben részesülhetnek, hiszen a kerekesszéket használók számára külön erre a célra fejlesztett hintát is felállítottak.

  A másik két mozgáskorlátozottaknak készült játékelemet, a körforgót és a játékvárat a szintén együtt használhatják a különböző igényű gyerekek. 

  A kerekesszékes hintával és körforgóval a mozgáskorlátozott gyerekekre is gondoltakForrás: Csontos Péter/ Gemenc Zrt.

  Az interaktív játékokon keresztül egy meseélménnyel is gazdagodhatnak a kicsik. A parkban a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című népszerű mesekönyv szereplői is megelevenednek.

  Az erdei vasutat mintázó kocsikban található játékok QR-kódjai segítségével a szülők, nagyszülők, kísérők a Gemenc Zrt. weboldaláról mesét is olvashatnak a gyermekeknek.

  A történet az erdei vasút és az ártéri erdő állatainak különleges kalandjait eleveníti fel szarvasbőgés idején. Fontos cél az is, hogy az új játszótér a természet megismerésére, szeretetére tanítson, méghozzá interaktív, játékos módon. Gemenc szimbólumai, értékei, jellegzetességei és természeti szépségei visszaköszönnek a játszótér elemeiben. 

  Az ártéri erdő állatai is felbukkannak a játszótérenForrás: Csontos Péter/Gemenc Zrt.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!