Jövőre újabb, hazai várost célozhatnak meg a bringások

Pécs sosem volt a biciklis közlekedés fellegvára: amellett, hogy kevés a kerékpárút, a város domborzata sem túl kedvező. 2021-re viszont egy teljesen új biciklis úthálózat létesülhet. A város három uniós projekt keretében fejleszti a kerékpáros közlekedést. Vannak olyan beruházások, amik már megvalósultak, és vannak, amik jelenleg is zajlanak – olvasható a Pécs Ma cikkében. 

Az egész várost körbetekerhetik 2021-ben - a fotó illusztrációForrás: Jacob Lund/Shutterstock

A kiépülő vonalak kelet–nyugat irányba teszik majd átjárhatóvá a teljes várost, csatlakozva a már meglévő orfűi bicikliúthoz. A szintén már meglévő pellérdi úthoz kapcsolódna a Nagy Imre úti fejlesztés, ami egy tervezett Kertváros–belváros vonallal alkotná az északi–déli tengelyt. A két fő tengely összekapcsolására keresik jelenleg a megoldást.

A belváros különleges helyzetben lesz: három keleti–nyugati irányú szakasz is átszelné majd, gondosan elkerülve a 6-os főút városi szakaszát. A kerékpárvonalak kialakítása összhangban van az egész pécsi úthálózat módosításaival – egy egységes koncepció mentén halad majd a kivitelezés.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek