A megye településein cirkáló könyvtárbuszt adtak át Egerben

Heves megye 23 települését rendszeresen látogató és ott mobil könyvtári szolgáltatásokat nyújtó, korszerűen felszerelt könyvtárbuszt adtak át pénteken Egerben.

A napokban adták át a mintegy félmilliárd forintból felújított, egykori tiszt klub épületében kialakított könyvtárat, melynek végleges otthona a Nagypréposti palotában lesz majd. A most felavatott könyvtárbusz ezt kiegészítve a 21. század technológiájával segít a vidéki településekre is eljuttatni az olvasás.

A könyvtárbusz helybe jönForrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár/Facebook

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 68 millió forintot fordított a könyvtárbusz-program helyi megvalósítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával. A klímaberendezéssel is felszerelt jármű belsejében 1500 kötet és dvd, 3 számítógép, nagyképernyős televízió, projektor található.

Minden olyan szolgáltatás elérhető a buszban, amelyekkel eddig csak hagyományos könyvtárban találkozhattak az olvasók: könyv- és dvd-kölcsönzés, folyóiratok, számítógéphasználat, wifi, multimédiás eszközök használata. Emellett a busz külső oldalán QR-kódok vannak elhelyezve, amelyek segítségével okos eszközökön könyvek, megzenésített versek, mesék érhetők el, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek