Tavaszi kalandozás Egerben

Hamarosan itt a tavasz, ismét útra kelhetünk! Magyarország kedvenc városa mindig jó választás egy belföldi kiránduláshoz. Utazzunk csak 3 napra, vagy egy hétre, Egerben garantáltan találunk programot!

Hol is ünnepelhetnénk csodálatosabb környezetben a természet újjászületését, mint Magyarország kedvenc városában, Egerben! A kanyargós kis történelmi utcák páratlan hangulata, a kiváló borok és a csodatevő gyógyvíz újra és újra idecsábítja az utazókat. Egerrel nem lehet betelni. 

Eger kanyargós kis utcái a természet újjászületésekor, tavasszalForrás: Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A természettel együtt ébred téli álmából a város. Legyünk az első vendégek között az újranyitott teraszokon, és töltődjünk fel egy pohár frissítő Egri csillag fehérborral a napsütésben. Eger megújult bornegyede, a Szépasszony-völgy ilyenkor is várja a borok kedvelőit.

A természettel együtt ébred téli álmából a városForrás: Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Tegyünk egy sétát a zöldülő Érsekkertben, a város legnagyobb parkjában! A szerencsésebbek az itt élő népes mókuscsaládok tagjaival is találkozhatnak. Az Érsekkert szomszédságában találjuk a Termálfürdőt, melyben meleg termálvizes és fedett medencéket is választhatunk, ha még hűvösnek érezzük az időjárást. A Török fürdő szintén évszaktól függetlenül a legjobb választás, ha egy kis kényeztetésre vágyunk.

A fürdő évszaktól függetlenül a legjobb választás, ha egy kis kényeztetésre vágyunkForrás: Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Egri várat minden látogatásunk során érdemes felkeresni. Az elénk táruló panoráma még sokadik alkalommal is lélegzetelállító, a Vár emellett folyamatosan fejlődik: szinte hónapról-hónapra találkozhatunk valamilyen újdonsággal, például a visszaépített Zárkándy-bástyával, vagy a JátékVÁR játszóházzal – a legutóbbi meglepetések közül.

A városban járva a magyar történelem elevenedik meg előttünkForrás: Eger Város Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

Idén Eger lesz a budapesti Utazás kiállítás belföldi díszvendége február 27. és március 1. között a HUNGEXPO-n. Keressük fel a város standját az „A" pavilonban, ahol a térség kínálatát is megismerhetjük. A szolgáltatók rendkívüli ajánlatokkal és fantasztikus nyereményekkel várják az érdeklődőket, a Szállás.hu nyereményjátékában pedig az egri főnyeremény is a miénk lehet: egy ajándékutalvány 2 fő részére 2 éjszakára az Imola Hotel Platán szállodába! Részletek és további ajánlatok a visiteger.com-on érhetőek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek