Hamarosan nyílik az új Hilton a Lázár utcában

Ma ünnepeli 100. születésnapját a Hilton szállodalánc, amely elsőként vezette be a légkondicionálók használatát a lobbikban, helyezett el televíziókat szobáiban, használt számítógépes foglalási rendszert és még a piña colada-t is megalkotta – olvasható a cég közleményében, amely 113 országban több mint 5700 hotel üzemeltetése mellett hamarosan egy újabb egységgel bővíti portfólióját, amelynek terveiről két évvel ezelőtt is írtunk.

Forrás: Hilton Garden Inn Budapest City Centre

A Hilton Garden Inn Budapest City Centre névre keresztelt szálloda Budapest belvárosában található, rövid sétára az Andrássy úti üzletektől, a Magyar Állami Operaháztól, a Szent István Bazilikától, a Parlamenttől és a Lánchídtól. A szállodában 214 vendégszoba, egy étterem, egy bár és beépített audiovizuális eszközökkel felszerelt rendezvényterem található. Bár a hatodik kerületi Lázár utca 11-13. szám alatt nyíló hotel weboldala szerint már júliustól is lehet szobát foglalni, a hotel kommunikációjáért felelős pr-ügynökség a nyitás kapcsán még nem tudott dátumot mondani.

A Hilton Garden Inn lánc a klasszikus pihenni vágyók mellett az üzleti utazókat célozta be, ahogyan a közlemény fogalmaz: "magas színvonalú, megfizethető szállásaival és izgalmas szolgáltatásaival". A hotellánc 42 országban több mint 820 ilyen hotelt üzemeltet, amelyeknek egyik közös sajátossága, hogy csak helyi termelésű ételeket, italokat szolgálnak fel éttermeikben és bárjaikban.

Forrás: Hilton Garden Inn Budapest City Centre

De az Andrássy út környéke egyébként is kiemelt célpont a szállodaüzemeltetők között, a Balettintézet épületébe például két évvel ezelőtt egy 162 szobás, elnöki lakosztállyal és extra szolgáltatásokkal elképzelt luxushotelt terveztek. Akkoriban a katari tulajdonos azt ígérte, hogy 2020-ra nyithat meg a Marriotthoz tartozó W Hotels Worldwide luxusszálloda, de a mai napig nagy kérdés, hogy ténylegesen mikor és mi lesz belőle. Mindenesetre több mint húsz éves kálvária után a műemléknek számító Drechsler-palota felújítását már hetekkel ezelőtt megkezdték, és a Dalszínház, a Paulay Ede és a Hajós utca felől körbe is kerítették az épületet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek