Két új liftet süllyesztettek a Hilton alatti sziklába

  A csoportosan buszokkal érkező vendégek mostantól a Hunyadi János út felől, egy barlangrészen átsétálva, lifttel érkezhetnek a Hilton Budapest új, group check in lobbijához.

    

  Historical Lounge bejáratFotó: Danubius Hotels Group

   A Danubius Hotels Group által üzemeltetett szállodához a busszal érkező vendégek ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül léphetnek a hotelbe. A beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül két 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja mostantól a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe.

  Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendég-lépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. Az alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt, ahol lehetséges volt, az eredeti szikla-mennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított Kolostor-kerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik - olvasható a hotel közleményében.

  Hilton Group Check InFotó: Danubius Hotels Group

   

  A Hilton Historic Lounge nevet viselő group check in lobbiját október 11-én avatták fel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!