Két új liftet süllyesztettek a Hilton alatti sziklába

A csoportosan buszokkal érkező vendégek mostantól a Hunyadi János út felől, egy barlangrészen átsétálva, lifttel érkezhetnek a Hilton Budapest új, group check in lobbijához.

  

Historical Lounge bejáratFotó: Danubius Hotels Group

 A Danubius Hotels Group által üzemeltetett szállodához a busszal érkező vendégek ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül léphetnek a hotelbe. A beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül két 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja mostantól a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe.

Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendég-lépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. Az alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt, ahol lehetséges volt, az eredeti szikla-mennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított Kolostor-kerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik - olvasható a hotel közleményében.

Hilton Group Check InFotó: Danubius Hotels Group

 

A Hilton Historic Lounge nevet viselő group check in lobbiját október 11-én avatták fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek