Parkerdő lesz a Kőbánya-Kispest metróállomás melletti szemetes területből

A Kőbánya-Kispest metróállomás melletti erdősáv régóta nem több, mint egy szemetes, elhanyagolt terület. Ez viszont a közeljövőben teljesen meg fog változni, és egy igazi, családbarát parkerdőt alakítanak ki a helyen.

A parkerdő megújítási program már februárban elkezdődik, írják a Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközleményében. Takarítással és az idős fák kivágásával indulnak a munkák, majd áprilisban új fákat ültetnek a régiek helyére. A körülbelül hat focipálya méretű területről hatalmas mennyiségű, körülbelül 150 m³ kommunális hulladékot is el kell szállítani, mivel sokan illegális szemétlerakónak használták az erdősávot.

A kép illusztrációForrás: Pilisi Parkerdő - Parkerdő az emberért/Facebook

A megújuló parkerdőben kialakítanak egy közel másfél kilométer hosszú sétaút-hálózatot is, ehhez jön még egy 500 méteres utópálya és egy tollaslabda-pálya is. A gyerekeknek erdei játszóteret építenek, de lesz külön kutyafuttató is, a négylábú családtagoknak.

A munkák körülbelül öt hónapig fognak tartani, úgyhogy, ha minden a tervek szerint alakul, a nyári szünetben már lehet lazítani a felfrissült kiserdőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek