Tükörsima bringautat kapott Szentendre

  Jó hírekkel szolgált a minap a Szentendrei Körkép+ oldala: felújították ugyanis a Budapestről Szentendrére vezető (amúgy az Eurovelo-hálózathoz tartozó) kerékpárutat, legalábbis annak a 11-es főút menti szakaszát.

  Képünk illusztráció.Forrás: Facebook/ Magyar Kerékpárosklub Balaton

  A Facebook-posztban azt írják, a beruházást a Magyar Közút végezte (ami tavaly átvette a külterületi bringautak fenntartását az önkormányzatoktól). Innentől kezdve idézzük a szakmai részt:

  a Kalászi úti csomópont és a főváros határa között kijavították a hossz- és keresztirányú reflexiós repedéseket, kátyúkat, a pályaszerkezeti rongálódásokat és gyökérbenövéseket. Összesen 3,6 km hosszú szakaszon kicserélték az aszfaltot, az elkészült új burkolatra pedig felkerültek a hosszirányú útburkolati jelek is.

  A Körkép+ korábban arról írt hírblogján, hogy 2018. október 17-én kezdődött a felújítás, aminek elvileg november 30-ig be kellett volna fejeződnie. Ez idő alatt a már leromlott állapotú utat lezárták, kerülőutat jelöltek ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!