100 élő kígyót próbált a nadrágjában átcsempészni egy férfi

A férfit a vámosok állították meg, amikor Hongkongból Sencsen városba akart utazni. A nadrágzsebében hat ragasztószalaggal lezárt zacskó lapult, amelyekben több mint 100 élő kígyó tekergett.

Több, mint 100 kígyó tekergett a férfi nadrágjában - illusztrációForrás: shutterstock.com

A vámosoknak azonnal gyanús lett a kínai férfi, aki látványosan gyorsan akart átsurranni az ellenőrzéskor. Miután megállították a vámtisztviselők, azonnal felfedezték, hogy több zacskó lapul a nadrágjában, amelyek ráadásul mozogtak is. Miután óvatosan kinyitották a zacskókat, biztonságba helyezték az állatokat.

A különböző fajtájú és méretű kígyókat lefoglalták a hatóságok. Az összesen 104 hüllő között voltak vörös királysiklók és vörös gabonasiklók is, amelyek nem őshonosak Kínában – írja a theguardian.com.

Kína, az állatcsempészet fellegvára

Kína az illegális állatcsempészet egyik fellegvára, ami ellen egyre erőteljesebben igyekeznek fellépni a hatóságok. Az ország biológiai biztonságra és járványvédelemre vonatkozó törvényei megtiltják, hogy az emberek engedély nélkül idegen fajokat vigyenek be Kínába. "Aki megszegi a szabályokat, azt a törvénynek megfelelően felelősségre vonjuk" – írta a vámhatóság a közleményében.

Ha kíváncsi vagy, hogyan telik a magyar vámosok egy izgalmas napja, less bele az alábbi videóba:

 

Ezek is érdekelhetnek