Videó: Csempészett állatok kóboroltak szabadon a fedélzeten az utasok között

Állatok szabadultak el a fedélzeten egy Thaiföldről Tajvanra tartó járaton múlt hét szerdán – jelentette a Bangkok Post. A lap szerint az állatokat két utas csempészte át a bangkoki Suvarnabhumi repülőtér biztonsági szolgálatán.

Alaposan meglepődhettek a VietJet Air utasai, amikor felbukkantak a potyautasok - illusztrációForrás: AFP/Roslan Rahman

Szemtanúk beszámolói szerint a gép fedélzetén a baj nem sokkal a felszállás után kezdődött, amikor egy utas észrevett egy patkányt, miközben a gép mellékhelyiségéhez sétált. A közzétett videón jól látható, hogy a VietJet Air járatán több utas is felállt az ülésére, amikor észrevették, hogy apró állatok futkosnak a lábuk között. A személyzet ezután átkutatta a gépet, és egy vidrát is talált. A légiutas-kísérők egy táskába tették a rágcsálókat, hogy a landolásig ne tudjanak újra elcsatangolni. 

Tajpejben a gép landolása után a repülőtéri hatóságok több tucat állatot találtak a táskában, köztük  teknősöket, kígyót, vidrákat és más rágcsálókat. Mint kiderült, egy nő és egy férfi utas csempészte fel az állatokat a járatra, miután a poggyászátvizsgálati területen egy alkalmazott nem nyittatta ki a táskájukat. A tajvani hatóságok azóta kihallgatták a két utast, a reptéri alkalmazottat pedig elbocsátották – írja az Insider.


Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek