Krokodil ragadott el egy kislányt, már csak a maradványait találták meg

Megtalálták annak a 12 éves ausztrál gyermeknek a maradványait, akit egy krokodil ragadott el az ország északi részén - közölte az ausztrál rendőrség csütörtökön. A fiatal lány a családjával nyaralt egy 350 fős, észak-ausztráliai kis településen. Eltűnését kedd este jelentették be, miután egy olyan patakban látták úszni, ahol fekete krokodilok élnek.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Greg And Jan Ritchie

Felkutatására 36 órán át tartó, intenzív szárazföldi, vízi és légi keresést indítottak a hatóságok. A gyermek maradványait a folyóban találták meg, nem messze attól a helytől ahonnan eltűnt - közölte Erica Gibson rendőr törzsőrmester.

A sérülések megerősítették, hogy krokodiltámadás történt. Borzalmas hír ez a családnak, a helyi közösségnek és mindenkinek aki érintett volt a gyermek keresésében" - mondta Gibson.

A hatóságok közölték, hogy folytatják a krokodil felkutatását, mert a sósvízi fajok territoriálisak, és a gyilkos egyed valószínűleg a közeli vízfolyásokban marad, írja az MTI.

A krokodilpopuláció robbanásszerűen megnőtt Ausztrália trópusi, északi területén, több mint 100 ezer példány él itt mióta az ausztrál faj védett lett az 1970-es években, azonban a halálos támadások ritkák.

A sósvízi példányok akár 70 évig is élhetnek, és mivel egész életük során növekednek, hosszuk elérheti a 7 métert is

Júniusban egy távoli ausztrál közösség bosszút állt egy hatalmas sósvízi krokodilon: megette a 3,6 méteres fenevadat, melynek jelenléte a házi kedvencek felfalása és gyerekek üldözése miatt vált terhessé. Bulla város rendőrei lelőtték a krokodilt, miután úgy ítélték meg, hogy „jelentős kockázatot jelent a közösségre".

Ezek is érdekelhetnek