Újabb értelmetlen haláleset: Fényképezés közben lezuhant egy turista a vulkán széléről

Egy kínai nő meghalt, miután egy kráter széléről leesett, miközben egy fotóhoz pózolt a „kék tűz" jelenség miatt népszerű indonéz vulkánon. A 31 éves Huang Lihong és férje, Zhang Yong Kelet-Jáva tartományban egy vezetett túrán vettek részt, amikor az eset történt.

Az Ijen vukán népszerű turistalátványosságForrás: Okkisafire/Wikipedia

A páros a napfelkeltét nézni igyekezett az Ijen kráterének szélére. A rendőrség szerint a nő 75 méteres magasságból lezuhant, és életét vesztette. A halálesetet balesetnek minősítették – közölték a rendőrség illetékesei.
Kezdetben két-három méteres biztonságos távolságot tartott a szikla szélétől a fotózás közben – mondta az idegenvezető. Hozzátette: figyelmeztette a házaspárt a veszélyes pontokra. Lihong azonban elkezdett hátrafelé mozogni, hogy egy fához közelítve fényképet készítsen a csupasz, ágakkal hátterében – mesélte.
A jelentések szerint véletlenül rálépett hosszú ruhájára, miközben hátrafelé sétált, és leesett a szikláról.
Az Ijen vulkán „kék tüzéről" ismert, amelyet a kénsavgázok égése során kibocsátott kék fény okoz. 2018-ban rengeteg ember kényszerült elhagyni otthonát, és legalább 30 ember került kórházba, miután a vulkán mérgező gázokat kezdett kibocsátani. Az Ijen hegy rendszeresen bocsát ki kis mennyiségű mérgező gázt, de a helyszín nyitva marad a nyilvánosság számára. Indonézia körülbelül 130 aktív vulkánnak ad otthont, és indonézek milliói élnek és dolgoznak vulkánok közelében, nagyrészt a termékeny mezőgazdasági talaj miatt – írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek