Mégsem vonatkozik a turistákra Indonézia új szextörvénye

Nemrég derült ki, hogy az Indonéziába utazó turisták egzotikus nyaralását mégsem fogja megzavarni az ország új törvénye, amely egyebek mellett megtiltja a házasságon kívüli szexet. Miután az ENSZ és az ország turisztikai szektora is felszólalt az ügyben, a kormány jelezte, hogy a törvénykönyv "nem zavarja" majd a külföldi befektetők vagy turisták érdekeit, és nem ellenőrzik az utazók családi állapotát.

Bali, DenpasarForrás: Cocos.Bounty/Shutterstock

A múlt héten járta be a világsajtót, hogy az indonéz parlament olyan ellentmondásos módosításokat hagyott jóvá a bűntetőtörvénykönyvben, melyek megtiltják a házasságon kívüli szexuális kapcsolatot és a nem házas párok közötti együttélést is. A tisztviselők szerint a módosítás célja, hogy megvédjék az "indonéz értékeket" a világ legnagyobb muszlim többségű országában. Az ENSZ szerint azonban a felülvizsgált törvények csorbíthatják a magánéleti- és az emberi jogokat.

Ekkor még arról szóltak a hírek, hogy a törvényeket a turistákkal is betartatják majd, és 12 hónap börtönbüntetésre is számíthat az, akit házasságtörés vagy házasság előtti kapcsolat miatt bűnösnek találnak.

Forrás: Guitar photographer/Shutterstock

Indonézia igazságügyi miniszterhelyettese december 12-én azt jelezte, hogy a törvénykönyv "nem fogja zavarni" a külföldi befektetők és turisták érdekeit, amíg a hatóságok követik a nemzeti irányelveket. Vele együtt az indonéziai turizmus központjának számító Bali kormányzója is felszólalt. Elmondása szerint a három év múlva hatályba lépő új törvények értelmében csak akkor lehet büntetőeljárást indítani, ha a szülő, a házastárs vagy a gyermek panaszt tesz - olvasható a Reuters.com cikkében.

Bali kormánya biztosította azt is, hogy "nem ellenőrzik a családi állapotot a bejelentkezéskor a szállodákban, villákban, apartmanokban, vendégházakban, szállásokon és gyógyfürdőkben."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek