Bámészkodók szeme előtt zuhant le egy épülő híd eleme Hollandiában

Két munkás életét vesztette, kettő pedig megsérült, amikor szerda délelőtt a magasból a földre zuhant egy épülőben lévő híd egy eleme a kelet-hollandiai Lochem település közelében.

Magasból zuhant a földre egy épülőben lévő híd egy elemeForrás: MTI/EPA/ANP/Luciano De Graaf

A munkaügyi felügyelet jelentése szerint a híd egyik íve, amelyet daru segítségével akartak a helyére tenni, lezuhant és két embert maga alá temetett. A hatóságok több tucat tűzoltót, mentőst és rendőrt küldtek a helyszínre. 

Nieke Hoitink, a De Stentor című regionális újság riportere szemtanúja volt a balesetnek. "Az ív egész délelőtt a darun lógott, majd hirtelen egy csattanás és hatalmas robaj hallatszott. Az ív elkezdett lengeni a levegőben, majd a földre zuhant. A zuhanás közben nekicsapódott az állványzatnak, amelyen több munkás tartózkodott, és néhányat közülük magával rántott" - nyilatkozta a helyi lapoknak.

Rendőrök a Lochem település közelében történt hídomlás helyszínénForrás: MTI/EPA/ANP/Luciano De Graaf

A balesetet 40-50 ember látta, akik azért jöttek el, hogy megnézzék, hogyan eresztik le az íveket a helyükre. A környéket lezárták, hogy a kíváncsiskodók ne juthassanak el a helyszínre.
Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök részvétét fejezte ki a két elhunyt munkás családjának. A balesetben megsérült két másik embert kórházban kezelik, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek