Halálos zuhanás Ausztriában: egy turista leesett a népszerű hegyi létrahídról

Egy turista 90 méteres mélységbe zuhant és életét vesztette, amikor a mászók körében rendkívül népszerű „Stairway To Heaven" (lefordítva Mennyországba vezető lépcső) nevű létrahídon át próbált egy hatalmas szakadékon átkelni. A 42 éves férfi azonnal meghalt.

Az osztrák Alpokban, Gosau település közelében található Via ferrata részeként hívott Stairway to HeavenForrás: Petr Louzensky/Shutterstock

A gyönyörű osztrák hegyekben található terület a turisták kedvence, ahol valóban idilli a környezet, de a mászás ezen a szakaszon semmiképpen sem kezdőknek való. A helyszínen egy 40 méter hosszan futó létrahíd ível át a Dachstein hegyvonulat két sziklás kiemelkedése között, amely a Via Ferrata része.

A mentőcsapatok nem tudták megmenteni a férfi életét, a rendőrség pedig vizsgálja a halálához vezető körülményeket. A MailOnline szerint a rendőrség szóvivője azt mondta: "A rendőrségi vizsgálat következtetései szerint egyértelműen balesetről van szó." Feltételezések szerint a férfi az esés idején egyedül volt, kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Via Ferrata egy fémkábelekkel, létrákkal, és egyéb, hegymászáshoz szükséges eszközökkel felszerelt terület, ahol a mászóknak rögzíteniük kell magukat a biztonságuk érdekében. A Via Ferrata rendkívül népszerű Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában és Franciaországban, valamint Ausztriában – írja az unilad.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek