Drámai videón láthatjuk, hogyan omlott össze Pakisztán történelmi hídja

Megsemmisült a történelmi Hassanabad-híd Pakisztán Gilgit-Baltisztán régiójában, Hassanabad faluban egy jeges tó áradása miatt. Az eset még május 7-én, szombaton történt.

A hirtelen áradások következtében omlott össze a híd Hassanabad falubanForrás: AFP/-

A Karakoram autópályán álló hidat a helyiek és a turisták szeme előtt sodorta el a Shishper-gleccser tavából kiáradó víz Pakisztán északi részén. A hírek szerint olyan meleg volt, hogy a gleccser olvadni kezdett, a tó vízszintje megemelkedett, emiatt jött létre a heves áradás.

Sherry Rehman éghajlat-változási miniszter arra figyelmeztetett mindenkit, hogy Gilgit-Baltisztánban és Khyber Pakhtunkhwában sok ilyen sebezhető terület található.

Pakisztánnak van a legtöbb gleccsere a sarkvidéken kívül, és közülük sok veszít a tömegéből a globális felmelegedés miatt" – írta Twitteren.

A helyi rendőrfelügyelő elmondta, hogy a turisták számára alternatív útvonalakat biztosítottak, és a közelben élő családokat biztonságosabb helyekre helyezték át. Állítólag a Nemzeti Autópálya Hatóság (NHA) és a Frontier Works Szervezet sürgősen megjavítja a hidat – írja metro.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek