Videó: Leszakadt egy függőhíd Mexikóban, többen megsérültek

Leszakadt egy függőhíd a mexikói Cuernavacában; a balesetben legalább tizennégyen megsérültek, köztük a város polgármestere is - adta hírül az MTI.

A baleset helyi idő szerint kedden történt a közép-mexikói Morelos állam székhelyén. José Luis Urióstegui polgármester és felesége, valamint mintegy további húsz ember épp átkelt a gyaloghídon egy patakmeder fölött, amikor a fadeszkák elváltak a híd fém tartószerkezetétől.

Többen körülbelül két-három méter zuhantak a köves patakmederbe. A függőhidat egy túraútvonal megnyitásának keretében adták át újra a közönségnek. A sérültek között vannak helyi politikusok és tisztségviselők, illetve legalább egy újságíró. Közülük néhányan csonttörést szenvedtek, de senki sincs életveszélyben. A sérülteket közeli kórházakba szállították. A baleset oka vélhetőleg az volt, ahogy a videón is látható, hogy túl sokan tartózkodtak a függőhídon, amely nem bírta el a terhelést. A polgármester – aki könnyű sérüléseket szerzett – később elmondta: a híd azután szakadt le, hogy többen ugrálni kezdtek rajta.

(A borítókép illusztráció, forrása: Pixabay/Simon)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek