Finnországban beszakadt egy gyalogoshíd a rajta átkelő emberek súlya alatt

A rendőrség közlése szerint legalább huszonnégy ember, köztük sok gyerek megsérült Finnországban azt követően, hogy beszakadt egy gyalogoshíd a főváros szomszédságában lévő Espoo városban. A sérültek közül többen vannak súlyos állapotban.

Az ideiglenes gyalogos felüljáró, amely beszakadt a rajta átkelő emberek súlya alatt a dél-finnországi Espoo nagyvárosbanForrás: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

A baleset idején a gyalogosok, köztük a Kalasataman általános iskola diákjai az átjáró egy rétegelt lemezzel kiegészített részén haladtak a Tapiola kerületben lévő hídon - jelentette a Helsinki Times című helyi lap online kiadása a tűzoltóságra hivatkozva.

Az áldozatok több méterről estek a mélybe.

A sérülések többnyire végtagtörések. Legalább 15 áldozatot szállítottak 4 különböző kórházba. A Helsinki Egyetemi Kórház (HUS) koordinálja a sérültek ellátását, egyben létrehozott egy információs központot, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek a sérültek állapotáról.

Az angol nyelvű, finn Yle hírportál úgy tudja, hogy a nyolcadikos diákok osztálykirándulásról voltak hazatérőben, a "híd" pedig, amelyen áthaladtak, egy most folyó építkezéshez kapcsolódóan az ideiglenes áthaladást szolgálta. Információik szerint a balesetet szenvedettek közül senki nincs életveszélyben.

A környéken lakók szerint a szóban forgó híd veszélyes és "törékeny" állapotú volt, "imbolygott", miközben naponta nagyszámban vették igénybe gyalogosok.

A tragédia helyszínére azonnal több tűzoltóautót riasztottak, a rendőrség megkezdte az adatgyűjtést és a körülmények vizsgálatát, a baleset lehetséges okának kiderítését. A történtek máris vihart kavartak, és sokan a nyilvános helyek biztonságának növelését, illetve a biztonsági előírások, valamint a karbantartási követelmények szigorúbb betartatását követelik, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek