A Bahamákra menekült egy luxushajó 700 utassal a fedélzetén

Szürreális élményben lehetett része a Crystal Symphony luxushajó utasainak, amikor az Florida helyett a Bahamákon kötött ki. A hajónak a tervek szerint múlt héten kellett volna visszatérnie Floridába a kéthetes körútjáról, miközben az amerikai szövetségi bíróság elfogatóparancsot adott ki a hajó ellen – olvasható a washingtonpost.com oldalán.

A Crystal Symphony luxushajó a kikötőbenForrás: Notimex via AFP/Especial

Mint kiderült, a Peninsula Petroleum olajvállalat pert indított egy közel 4,6 millió dolláros kifizetetlen üzemanyagszámla miatt. A hajótársaság arra számított, hogy amikor visszaérkeznek Floridába, a szervek a parton várják majd őket, hogy lefoglalják az óceánjárót, ezért a Crystal Symphony inkább irányt váltott, és a 80 km-re lévő bahamai kikötőbe, Biminibe indult.

Közel 700 utas tartózkodott a luxushajón, akiknek emiatt még egy napot a hajón kellett maradniuk, majd Briminibe érkezve felajánlották nekik, hogy egy komppal átviszik őket Floridába. Az utasok többsége bevallotta, hogy a rossz időjárás miatt borzasztó kényelmetlen volt a kompon utazni, többen hánytak és tengeribetegek lettek. 

"Nem ilyen véget terveztünk az utasaink álomnyaralásának" – nyilatkozta a Crystal Symphony szóvivője, Susan Robison.  A hajótársaság a múlt héten jelentette be, hogy április 29-ig felfüggeszti a működését. A társaság két hajója még mindig úton van, a tervek szerint az egyik január 30-án köt ki Arubán, a másik február 4-én Argentínában. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek