Lubickoló malacok a Bahamákon

Húsz malac, néhány kóbor macska és kecske lakja a Bahamák egyik apró szigetét. A strandoló, vízben úszkáló röfik a turisták kedvencei.

Hempergés a finomhomokos strandon, majd csobbanás a türkizkék vízbe – a Bahamák egyik lakatlan szigetén éldegélő malacoknak bejött az élet. A Cink.hu találatánál egyszerűen nem tudunk hűsítőbb és cukibb turisztikai látványosságot mutatni olvasóinknak így hőségriadó idején.

Röff!
Galéria: Malacstrand
Fotó: Eric Cheng / Barcroft Media / Northfoto

Pig Beach, vagy hivatalos nevén Big Major Caya a Bahamák egyik korallzátonya, amely három édesvízű forrással büszkélkedhet. A legenda szerint valamikor réges régen tengerészek hagytak itt néhány disznót élelmiszer-tartaléknak, aztán mégsem tértek vissza értük.

Mások szerint hajótörött malacokról van szó, vagy épp szökevényekről, akik egy közeli szigetről érkeztek a paradicsomba. A legkiábrándítóbb elmélet szerint szánt szándékkal hozták ide őket, hogy turistákat csalogassanak a Bahamákra – írja a Cink.hu.

Egy szigeten járt fotós élménybeszámolója szerint már eleve furcsa trópusi tengerparton fetrengő disznókat látni. Az viszont végképp bizarr, hogy mivel az állatok megszokták, hogy a helyiek és a turisták egyaránt ételt visznek nekik, ha feltűnik egy csónak, lelkesen odaúsznak hozzá.

Jóban vannak a turistákkal
Galéria: Malacstrand
Fotó: Jim Abernethy / Barcroft Media / Northfoto

A szigeten emberek egyáltalán nem laknak, csupán összesen körülbelül húsz malac él itt, akik pár kóbor macskával és kecskével osztoznak a területen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek