Friss hírek a tragikus velencei buszbalesetről, amelyben sokan életüket vesztették

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben - közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere. A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy öt embert pedig eltűntként tartanak nyilván, írja az MTI.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

A busz egy felüljáróról mintegy 10 métert zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre. A baleset nem sokkal este nyolc óra előtt történt.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról.

Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok még zajlanak. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

"Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak" - hangsúlyozta Luigi Brugnaro velencei polgármester az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani mikroblogján köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben pedig szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek