Videó: Víztömegek hömpölyögnek a görögországi város utcáin

A hatóságok beszámolója szerint gátak szakadtak át és földcsuszamlások is voltak Görögország középső részén, emiatt több mint 250 embert kellett biztonságba vinni. A mentőegységek egyebek között gumicsónakokat és különleges járműveket vetettek be, közölte csütörtökön a görög tűzoltóság.

Egy autó egyszerűen elmerült az utcán VóloszbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Costas Baltas

A már szeptember elején is árvíz sújtotta Vólosz kikötővárosában a heves esőzések nyomán ismét víztömegek hömpölyögtek végig az utcákon. A városban kijárási tilalmat rendeltek el. A környéken lévő falvakból evakuálták a lakókat. A 140 ezres Vóloszban szünetelt az áramszolgáltatás, a helyi kórház ugyan részben víz alá került, de továbbra is üzemel. Ilyen pánikot váltott ki az utcán végig zúduló áradás.

Az Elias nevű viharfront az előző nap Évia szigetén okozott felhőszakadást és ezzel áradásokat. A sziget északi részén korlátozni kellett a közlekedést.

Gondolatban Vólosszal és Éviával vagyunk" – hangsúlyozta Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök.

Szeptember elején a Daniel nevű vihar súlyos áradásokat okozott a közép-görögországi Thesszália régióban. A károkat még mindig nem tudták teljes körűen helyre hozni. Akkor 17-en vesztették életüket az ítéletidőben, és több mint egy hétig egész térségek maradtak áram és ivóvíz nélkül. A takarítóbrigádok eddig több mint 180 ezer elpusztult haszonállatot jelentettek, ami miatt időlegesen járványveszély is fennállt, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek