Videó: Eltűnt három brit turista Egyiptomban, miután kigyulladt a búvárhajójuk

Vasárnap kigyulladt egy búvárhajó, amely egyiptomi Vörös-tenger partjának közelében cirkált – közölték a hatóságok. Miután 12 brit állampolgárt és a 12 fős egyiptomi legénységet kimentették, kutatócsoportot indítottak három, hiányzó brit turista keresésére. A tüzet egy elektromos rövidzárlat okozta a Hurricane névre keresztelt hajón, amelyet június 6. óta használtak egy Marsa Alamtól északra fekvő területen.

A búvárhajót üzemeltető Tornado Marine Fleet szóvivője elmondta, hogy az eset az Elphinstone-ban, a parttól 12 km-re lévő zátonynál történt, amely a cápákkal történő merülés helyszíneként ismert.

„Ma reggel 6:30-kor Elphinstone-nál, miközben a búvártájékoztatót tartottuk, a hurrikán kigyulladt. 15 utasból három brit utas eltűnt" – jelentették még vasárnap.

Mohamed Bendary, az egyiptomi Vörös-tengeri kormányzóság főtitkára elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a tűz a hajó motorterében keletkezett. Az egyiptomi ügyészség vizsgálja az esetet – tette hozzá.

Egyiptom Vörös-tengeri üdülőhelyei népszerűek az európai nyaralók körében. A terület híres a merülőhelyekről, mivel a partokról könnyen elérhetők a korallzátonyok és a változatos tengeri élővilágot kínáló búvárhelyek – írja a theguardian.com.
(Borítókép: YouTube.com/screenshot)



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek