Emberfogú hal harapott meg egy búvárt Egyiptomban

A 31 éves Alex Pikul épp az egyiptomi Sharm El Sheikh partjainál búvárkodott, amikor egy az íjhalfélék családjába tartozó, éles fogakkal rendelkező hal megtámadta és a lábába harapott – olvasható a Daily Star oldalán. 

A búvárt egy ilyen éles fogakkal rendelkező hal harapta megForrás: Shutterstock/Vitaliy6447

A 31 éves férfi egyike volt annak a nyolcfős csoportnak, amelyet a Mar Hosted Trips búvárcég tulajdonosa, Maira vezetett, amikor egy erős áramlat arra késztette őket, hogy irányt váltsanak. Végül akaratlanul is átúsztak egy tojásfészek fölött, mire egy hím ravaszhal, látszólag attól tartva, hogy utódai veszélyben vannak, támadásba lendült és üldözni kezdte a búvárokat.

"Először úgy tűnt, hogy sikerült leráznunk a halat, de mikor hirtelen megfordultam az állat a lábamba harapott." – mondta Pikul, aki üvöltött a fájdalomtól, hiszen a hatalmas fogakkal rendelkező hal kiharapott egy kis darabot a lábából. Ez a faj köztudottan megtámadja és megharapja a betolakodókat, akik fészkeik közelébe merészkednek. Az erős áramlat és a harapás ellenére Pikul azt mondja, hogy nem haragszik a halra, mert szerinte természetes, hogy védte az ikráit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek