Közvetlen járattal elérhető egzotikus úti célok 2: Gurdaka

A Vörös-tenger partjainál fekvő egyiptomi Gurdakában egész évben süt a nap, és az ország legszebb strandjai, gyönyörű korallzátonyok, sivatagi túrák, luxushotelek és kellemes árak várnak ránk. A Wizz Air közvetlen járatával ráadásul akár 43 ezer forintból is ki tud jönni egy oda-vissza repülőjegy egy főre. Mutatjuk, mi minden vár ránk ebben a nyaralóparadicsomban.

A következő hetekben több olyan helyszínt is szeretnénk bemutatni nektek, melyek közvetlen járattal, pár óra repüléssel elérhetők, és úgy érezhetjük, mintha a paradicsomban landoltunk volna. Első ilyen állomásunk Gurdaka, mely korábban pár halászkunyhóból álló apró falu volt, ahova néhány külföldi búvár kivételével nem nagyon érkezett senki.

Gurdakából hajóval közelíthető meg a gyönyörű víz alatti világáról ismert Giftun-szigeteForrás: ERainbow/Shutterstock

 

A búvárok érdeklődését látva szemfüles üzletemberek azonban szállodák építésébe kezdtek. A növekvő érdeklődés újabb építkezéseket hívott életre, és csakhamar szállodákkal épült be a partszakasz.

A Vörös-tengeri Riviéra fővárosának tartott Gurdaka Szueztől délre, Kairótól pedig 550 kilométerre található. A város vonzerejét a kristálytiszta tenger, a rendkívül kedvező árak, a jó értékeléssel bíró szállodák, és az aktív nyaralást kedvelőket megcélzó programok jelentik.

Gurdakát hivatalos turisztikai oldala luxus üdülővárosként jellemzi, amelyet három városrész, Sigala, El-Dahar és El-Memsha alkot. Sigalában találhatóak a középkategóriás tengerparti szállodák, valamint rengeteg étterem, a városrésztől délre pedig már a luxus színvonalú üdülőhelyek következnek. El-Dahar a város régebbi negyede, ahova elbűvölő épületei és gazdag bazárja miatt érdemes ellátogatni.

Ilyen különleges az építészet GurdakánForrás: Patryk Kosmider/Shutterstock

El Memsha, amelynek neve a falu útját jelenti, a város modernebb része. Ha a luxus színvonalú szálloda és wellnessközpontokat keressük, látogassunk el a várostól kissé távolabbra levő Soma-öbölbe, a Makadi-öbölbe vagy a Sahl el Hashish-be.

Nem csak búvárkodni lehet!

Bár Gurdaka a világ harmadik legjobb búvárcélpontjaként ismert, azárt más programokkal is eltölthetjük itt az időt: vannak tengerparti klubok és választhatunk extrém vízi sportok és a golfozás közül is. Népszerűek a sivatagi szafari túrák, ahol dzsip és teve is választható. Bizonyos túrákon ellátogathatunk egy beduin faluba, vagy megkóstolhatjuk a helyi konyhát. Emellett szerveznek sznorkelezéssel egybekötött delfinnézős túrákat is.

Ilyen gyönyörű korallzátonyok várnak a Vörös-tengerenForrás: Vlad61/Shutterstock

Gurdaka környékének legnépszerűbb merülőhelyei a Gota Abu Ramada, a Small giftun Nemzeti Park és az el Fanus. De elhajózhatunk a Giftun-szigetre is, amely körül szintén csodálatos a víz alatti világ. A sznorkelezés bárki számára adott lehetőség, de ha szeretnénk még jobban elmélyedni a tenger alatti élővilág látványában, akkor a búvárkodást is érdemes kipróbálni. Ha még sohasem búvárkodtál, akkor egy bevezető órát kell venned, majd beiratkozhatsz egy tanfolyamra is.

Az ókori egyiptomi emlékeiről ismert Luxor 4-5 órára van innenForrás: Ramon Perucho/pixabay.com

Ha már ilyen messzire eljöttél, semmiképp sem szabadna kihagyni az ókori egyiptomból fennmaradt leghíresebb műemlékeket. Minden reggel indulnak buszjáratok Luxorba, illetve Kairóba is, Luxorba 4-5 óra, míg Kairóba körülbelül 6 órás az utazás. Bár ez soknak tűnik, de ha egy-két éjszakát eltöltünk ezekben a városokban is, lesz bőven időnk, hogy felfedezzük a Karnaki templomot, a Királyok völgyét vagy a Gízai piramisokat.

Forrás: Egypt Travel

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek