Medvebemutatót fotózott egy vadkamera, a legjobb szelfik készültek

Úgy tűnik nem csak mi emberek szeretünk szelfit készíteni. Persze már korábban is láthattunk olyat, hogy egy-egy állat pár percre megállt és érdeklődéssel csodálta az erdőbe kihelyezett vadkamerát, de a Colorado állambeli Boulder városa melletti erdőben élő fekete medve nem kevesebb mint 400 szelfit készíttetett magáról még novemberben - írták az Npr.org oldalán.

Forrás: ©City of Boulder

A fotókat azért hozta nyilvánosságra a város Open Space and Mountain Parks névre hallgató természetvédelmi osztálya, mert a szóvivő szerint, ilyen kedves és nevetésre sarkalló fotókat nem tarthatnak meg csak maguknak.

A kilenc kamerát eredetileg azért állították fel a város körüli erdőkben, hogy többet tudjanak meg a helyi vadállatok viselkedéséről, de emberi jelenléttel a lehető legkevesebbet zavarják az életterüket. Az egyik ilyen, mozgásérzékelő kamera 580 képet készített az egyik este. És itt jön a jópofa rész. Ebből a mennyiségből nagyjából 400 darab fotó ugyanarról a medvéről készült.

A képek magukért beszélnek. Tényleg olyan az egész, mintha azt gondolná magában a hatalmas termetű amerikai fekete medve, mely az ország egyik legismertebb medvefajtája, hogy "erről az oldalamról is szép vagyok, meg profilból is. Kéne még készíttetni egy fotót úgy is hogy szendének mutatkozom; és akkor már csináljunk egy teljes portfóliót."

Amerikai fekete medvéket egyébként a VeszprémZoo-ban láthatunk. Az állatparkba 2016 januárjában érkeztek az első fekete medvék. A népszerű medvecsapat 2019-ben 4 fősre bővült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek