Katasztrófa Olaszországban: többen életüket vesztették eső okozta árvíz miatt

A hatóságok szerint tíz ember vesztette életét csütörtök este Olaszország Marche régiójában a heves esőzések miatt kialakult áradások következtében. Egy nyolcéves kisfiút, egy 56 éves nőt és egy férfit még keresnek Arcevia településről. 

Senigalliában, Ancona tartományban iszapos víz veszi körbe a házakatForrás: AFP/Handout

Mindössze 2-3 óra leforgása alatt 400 milliméter eső esett az Adriai-tenger partján fekvő térségben, a víz Ancona város és a környező települések utcáit teljesen ellepte. Eddig  tíz halott, 50 sérült és 150 evakuált lakos a régiót sújtó viharok előzetes mérlege – közölték a hatóságok.

Ludovico Caverni, Serra Sant'Abbondio polgármestere a rádiónak adott nyilatkozatában földrengéshez hasonlította a jelenséget, Barbara település polgármestere pedig úgy fogalmazott, hogy szökőár csapott le rájuk.

Itt látható az áradások ereje: Pianello di Ostrában, Ancona tartományban autókat sodort el a vízForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Szombaton folytatódik a keresés három eltűnt személy után. A más olasz régiókból is érkezett tűzoltók, a polgári védelem és más mentőegységek szombatra virradó éjszaka is folyamatosan dolgoztak, hogy segítséget nyújtsanak a kimenekített lakosoknak és a sérülteknek, és akiknek az otthonát a víz és az iszap lakhatatlanná tette.

Ancona és Pesaro Urbino tartományokban utakat és házakat öntött el a víz, számos autót elsodort a pénteki heves viharok után. Ancona több városrészében nem volt áram és telefonszolgáltatás, az iskolák zárva maradtak. A lakókörzetek és a vállalatok vízellátása, amely péntek óta több területen el volt zárva, mostanra már részben helyreállt, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek