Baleset: 320 kilométert sodródott hidrogénballonnal egy kínai férfi

A kínai állami média szerint épségben találták meg azt a férfit, aki két napot töltött a magasban, miután elvesztette uralmát hidrogénballonja fölött. A kínai állami média szerint a Hu nevű férfi és társa fenyőmagot gyűjtött, amikor elszakadt a rögzítőkötél. Az eset vasárnap történt az északkelet-kínai Heilongjiang tartomány egyik erdejében – írja az abc.net.au. 

Kína Heilongjiang tartománya, ahol a baleset bekövetkezett, hatalamas erdőknek ad otthontForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Wang Jianwei

Mikor a ballon elszabadult, a társa még le tudott ugrani róla, de Hu már nem, és mintegy 320 kilométert sodródott, mire megtalálták. A pórul járt férfival hétfőn a mobiltelefonján tudtak kapcsolatot teremteni a mentők, akik arra utasították, hogy lassan engedje le a léggömböt, hogy biztonságosan le tudjon szállni. A művelet egy napba tellett, a férfi végül Fangcseng régióban ért földet.

A férfi megmenekülése után elmondta, hogy jól van, csak a háta fájdult meg, valószínűleg attól, hogy egész idő alatt állnia kellett. A helyi hatóságok szerint a negyvenes éveiben járó Hu egy kórházban lábadozik.

A CNN online kiadása szerint az utóbbi években egyre jobban elterjedt Kínában a hidrogén- vagy héliumos léggömbök használata a fenyőmag gyűjtésére. Korábban is előfordult már, hogy a ballonnal elsodródtak, de nem ilyen hatalmas távolságra, mint Hu. A fenyőmaggyűjtők Kínában hagyományosan szöges cipővel másznak fel az akár 20 méter magas fákra. De a gyűjtés így is veszélyes vállalkozás, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek