Elsodródott a hőlégballon Luxor felett, átmenetileg felfüggesztették a repülést

Felfüggesztették a hőlégballonozást Luxor fölött az egyiptomi hatóságok, miután két turista, aki a levegőből akarta megtekinteni az ősi várost, könnyebben megsérült egy hőlégballon-balesetben hétfőn, írja az MTI.

LuxorForrás: Ramon Perucho/pixabay.com

 

Az egyiptomi polgári repülési minisztérium közleménye szerint a hőlégballon, amely 28 turistát szállított, elsodródott az útvonaláról, de végül sikerült leszállnia. A fedélzeten tartózkodók közül két turistát szállítottak kórházba.

A közlemény nem tért ki arra, hogy milyen sérüléssel kezelik őket, és azt sem hozták nyilvánosságra, mely ország állampolgárai. Csupán arról számoltak be, hogy a hőlégballon 60 méter magasan volt, amikor letért az útvonaláról.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a hőlégballonozás folytatását mindaddig nem engedélyezik, amíg a hétfői baleset okát meg nem állapítják.

A Kairótól 510 kilométerre délre fekvő Luxor fölötti hőlégballonos kirándulás nagyon népszerű a turisták körében, mert rendkívüli nézőpontot kínál az ősi templomokra.

A hőlégballanos balesetek azonban nem ritkák, 2013-ban egy végzetes balesetben 19 turista halt meg Luxor mellett. 2009-ben 16 turista sérült meg, amikor hőlégballonjuk beleütközött egy átjátszóállomás tornyába. Egy évvel korábban pedig hét sérültje volt egy hasonló balesetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek