Elképesztő: Kiesett a pilóta, az pánikba esett utasok szálltak le a hőlégballonnal

Kényszerleszállást hajtott végre egy hőlégballon a délkelet-brazíliai Sao Paulo államban, Porto Feliz településen. Az eset a hónap elején történt, de az utasokat még mindig kórházban ápolják – olvasható a Mirror oldalán. 

A hőlégballon a közeli Boituvából szállt fel kilenc emberrel – a pilótával, egy fotóssal és hét utassal – a fedélzetén. Amikor a kosár az első leszállási kísérlet során a földet érintette, a pilóta és két másik ember hirtelen kiesett belőle. Ezután a ballon a többi utassal emelkedni kezdett, és a pilóta egy kötélbe kapaszkodva próbált visszamászni a kosárba, de körübelül öt méterrel a föld felett feladta, elengedte a kötelet és visszazuhant a talajra. A ballon a hat pánikba esett emberrel elszállt.

A hőlégballont az utasoknak kellett a földre tenniük A kép illusztráció.Forrás: AFP/Silvio Avila

Az utasok szerint, a pilóta azt mondta nekik, hogy készüljenek fel a leszállásra anélkül, hogy közölte volna, hogy vészhelyzetről van szó. A zuhanást túlélő pilóta később elmondta, hogy a hirtelen bekövetkezett szélváltozás miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania. Miután a hőlégballon visszaszállt az egekbe, az utasoknak kellett meghúzni a kötelet, hogy ismét leereszkedjenek a földre és biztonságban leszállhassanak. 

Az ügyben eljárás indult, a nyomozók azt mondták, hogy a léggömbnek a rossz időjárási viszonyok miatt nem lett volna szabad aznap felszállnia. De az Aventurar Balonismo társaság azt állítja, hogy felszálláskor az időjárási viszonyok még kedvezőek voltak. A hatóság megállapította, hogy a térségben működő 30 hőlégballon társaság közül egyedül az incidensben érintett szállt fel ezen a napon. A rendőrség még vizsgálja az ügyet, hogy a hőlégballon társaság felelősségre vonható-e testi sértés és életveszély vétsége miatt. A baleset során két nő súlyosan megsérült, őket még mindig kórházban ápolják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek