A Városligetben nyit meg Közép-Európa egyetlen hőlégballon kilátója

Május elejétől nyújt kilátást Budapestre a Városligetben, a Mimóza-dombon felállított Ballon kilátó, azaz egy kötöttpályás hőlégballon. A Liget Budapest projekt keretében megvalósult Városligeti Nagyjátszótér központi eleme egy óriási ballonmászóka, amely Szinyei Merse Pál híres festményének színvilágát idézi.

A hőlégballon feltöltését héliummal már kedd délután megkezdték - itt még teljesen leengedve láthatóForrás: MTI/Bruzák Noémi

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a Ballon kilátó megnyitásával egy 120 éves tradíció éled újjá, hiszen már a millenniumi ünnepségek idején, a városligeti Ezredéves kiállításon is üzemelt egy hasonló eszköz. Sőt már maga a Városliget tervezője, Heinrich Nebbien is kilátó funkciót képzelt el a Mimóza-dombra – jegyezte meg.

A Szinyei-féle színvilághoz hűen, a piros-fehér csíkos hőlégballon megfelelő időjárási körülmények esetén egészen 150 méteres magasságba emelkedik, így nagyszerű kilátást nyújt majd nemcsak a megújuló Városligetre, hanem az egész városra is.

Hasonló attrakció több külföldi helyszínen, például a párizsi Disneylandben, a San Diegó-i Safari Parkban vagy Angkor Vatban is üzemel, de

a közép-európai régióban a Városligetben működik majd az egyetlen ilyen kilátó.

Eric Bachelier, a szerkezetet építő Aérophile projektvezetője elmondta, a több mint 6000 légköbméteres ballon szélcsendes időben akár 30 személyt is a magasba tud emelni, teljesen biztonságos körülmények között - olvasható az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek