Videó: Hőlégballon zuhant egy háztetőre Melbourne-ben

Egy hőlégballon első repülésénél 12 emberrel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre egy melbourne-i utcában – olvasható a The Guardian oldalán. A mentőket szerdán reggel 7 óra 20 perckor hívták egy elwoodi ingatlanhoz, ahol egy hőlégballon részeit látták két háztetőre borulva, valamint kosarát a ház udvarán.

A Fire Rescue Victoria mentőtechnikusait bevonták a leeresztett léggömb eltávolításába. A rendőrség és az önkéntesek is a helyszínen voltak. A balesetben senki sem sérült meg. Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Iroda azonban nyomozást indított az eset kapcsán.

Nick Brau, a Liberty Balloon Flights főpilótája elmondta, hogy a ballon első útjára indult, körülbelül fél órát repült, de nehezen tudott feljutni a levegőbe. Azt mondta, hogy az eset „eléggé kínos", és olyan meghibásodás történhetett, amelyet nem tud megmagyarázni. A forró levegőt kibocsájtó szelep, amelyet a ballon manőverezésére használunk, nem zárt megfelelően" - mondta Brau. "Nehéz volt a levegőben tartani a ballont, ezért repültem alacsonyan, és a tengerpartra céloztam, de a 200 métert sem értük el."

Az egyik utas a családjával volt a fedélzeten lánya születésnapja alkalmából, és azt mondta, hogy lefelé menet a kosár néhány épület tetejének ütközött. Elmondása szerint a pilóta csodálatos munkát végzett a ballon leszállása közben. "Elképesztő munkát végzett, végig nyugodt maradt, és a lényeg, hogy senki sem sérült meg." „Bár a leszállás közben elsodortunk pár autót és villanyvezetéket, illetve egy nagy puffanással értünk földet, de senki nem sérült meg." – mondta az utas.

A borítókép illusztráció, forrása: Pixabay/Luc Petit

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek