Bár gond nélkül beutazhatunk Olaszországba, maszkot vigyünk magunkkal!

Pár napja beszámoltunk arról, hogy május elsejétől sokkal könnyebben utazhatunk Olaszországba, mivel eltörlik az oltási vagy védettségi igazolás használatát. Tömegközlekedési eszközre, munkahelyre, üzletbe, zárt térbe bármilyen igazolás nélkül be lehet majd menni. Azonban most arról is döntöttek, hogy június közepéig kötelező marad a maszkhasználat zárt térben.

A tömegközlekedési eszközökön már nem nézik a Covid-igazolványokat, de az FFP2 típusú maszkokat még hordani kellForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Piero Cruciatti

A tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, színházakban, diszkókban fenntartják a maszk kötelező használatát Olaszországban, egészen június 15-ig – jelentette be Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter csütörtökön. Speranza hangoztatta, hogy május elsejétől eltörlik az összes járványkorlátozást, egyedül egyes zárt helyeken marad kötelező a maszkviselés. 

Június 15-ig fenntartják az FFP2 típusú maszkok viselésének kötelezettségét, tehát a városi és a hosszú távú közlekedési eszközökön, a mozikban, színházakbna, szórakozóhelyeken, valamint zárt térben rendezett sporteseményeken. A diszkókban is fenntartják a maszkviselési kötelezettséget, de tánc közben le lehet venni. Május elsejétől viszont nem kötelező többé a maszkhasználat az üzletekben, sem az eladók, sem a vásárlók számára.

Május elsejétől Olaszország "szabad lesz, de ez nem azt jelenti, hogy vége a pandémiának" - tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője.

A munkahelyeken a maszk viselése nem kötelező, de "erősen ajánlott" – tette hozzá Andrea Costa egészségügyi államtitkár, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek