Már zajlik a csoda a magasban: nyílnak a virágok az olaszországi alpesi réteken

Amikor a virágok megjelennek az alpesi réteken, tanúi lehetünk a természet újjászületésének, ahol minden idők egyik legszebb látványa zajlik. Nemcsak a színek miatt lélegzetelállító ilyenkor a látvány, hanem az illatok is különlegesek, amelyek betöltik a Dolomitok szívében elhelyezkedő Val Gardenát.

Forrás: Lukas Runggaldier/Lukas Runggaldier/Val Gardena Gröden/Facebook

Minden év május végétől július közepéig a Dolomitok hegycsoport a legszebb, legszínesebb ruhájában pompázik, a hegyi legelők leírhatatlan, irigylésre méltó témát szolgáltatnak a fotósoknak, az alpesi növények ráadásul erőteljes gyógyító hatással bírnak. Az UNESCO természeti világörökségi területén sokféle virág és gyógynövény pompázik. A Seceda hegy hatalmas fennsíkja például egy igazi természeti csoda, kilátással a Sassolungo és a Sella hegyekre.

Forrás: Lukas Runggaldier/Lukas Runggaldier/Val Gardena Gröden/Facebook

Ha egyedül nem szeretnének nekivágni a fennsíknak, csatlakozhatnak a környéken kínált vezetett túrákhoz is. Ezeket mind a négy évszakban megtartják, és kivétel nélkül az érintetlen és gyönyörű hely csodáinak felfedezését kínálják.

Forrás: Val Gardena Gröden/Facebook

Val Gardena egész évben egyedülálló és változatos élményeket kínál távol a várostól. Tavasszal megcsodálhatják a hegyek gazdag színkavalkádját, nyáron a zöldellő tájat, a misztikus, narancsos színekbe öltözött őszi hegyvidéket pedig egészen decemberig láthatják, amikor a völgy lassan a havas sportok paradicsomává változik – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek