Olaszországban már kutyával is mehetünk múzeumba

A kutyafelügyelet a múzeumokban már valóság, legalábbis Olaszországban. A tegnapi naptól a kutyások is mehetnek múzeumba a kedvencükkel, a látogatás során pedig egy okleveles kutyaszitter gondoskodik a négylábú vendégekről – írja a siviaggia.it.

Így mindenki jól jár - illusztrációForrás: Zigmars Berzins/Pixabay

Az álom a kulturális nyaralásról a hozzá tartozó múzeumlátogatással egybekötve gyorsan elillan, ha az illető a négylábú kedvencével tölti a szabadságát. Szerencsére azonban Olaszország egyes városaiban megváltoztak a dolgok. A TripForDog által népszerűsített kezdeményezésnek köszönhetően most már a gazdiknak is lehetőségük nyílik belépni a kultúra helyszíneire, miközben biztosak lehetnek abban, hogy amíg ők nézelődnek, a kutyájukra tapasztalt és megbízható szakember vigyáz. 

Olaszország leghíresebb múzeumai már részt vesznek a kezdeményezésben, mint például a Vatikáni Múzeum, az Uffizi képtár, a Galleria dell'Accademia múzeum vagy a firenzei dóm.

Kutyafelügyeletet a pisai ferde toronynál és a Pompeji Régészeti Parknál is lehet kérni, bár az apró termetű kutyák ez utóbbi helyre be is léphetnek. A projektben résztvevő valamennyi kutyavigyázó minősített szakértő, akik tudják, hogyan kell felügyelni egy kutyára. A gazdik távolléte alatt  gondoskodnak arról, hogy az állatok biztonságosan játsszanak, pihenjenek és egyenek.

De mennyibe kerül a kisállat-felügyelet a múzeumokban? A Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna felkeresése 70 euróba kerül, amely tartalmazza a belépőjegyet és a 4 órás kutyafelügyeletet. Egy kétórás látogatás a római Angyalvárban kutyavigyázással együtt 40 euróba kerül, míg a pisai ferde torony látogatásáért cserébe is hasonló összegért kell a zsebünkbe nyúlnil: 45 eurót kérnek a belépésért és a két órán át tartó kutyás szolgáltatásért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek