Ez az ország vezeti be elsőként a vakcinaútlevelet

  Kínában vírusútlevelet vezettek be a belföldi utazóknak, a felhasználó oltási állapotát és vírustesztjeit bemutató digitális tanúsítvány egyelőre csak a kínai állampolgároknak áll rendelkezésére a WeChat nevű kínai közösségi média platformon indított programon keresztül - adja hírül a businesstimes.com.sg.

  A kép illusztrációForrás: ronstik/shutterstock.com

  Az igazolást "a világgazdasági fellendülés elősegítése és a határokon átnyúló utazások megkönnyítése érdekében bocsátják ki", mint a külügyminisztérium szóvivője elmondta, a nemzetközire tervezett egészségügyi bizonyítványt azonban egyelőre csak kínai állampolgárok használhatják, és jelenleg nem is kötelező. A papíralapon is elérhető tanúsítvány a világ első "vírus-útlevele".

  Az Európai Unió is gondolkodik egyébként olyan „zöld útlevél" kidolgozásán, amely lehetővé tenné az állampolgároknak a tagállamok közötti utazást.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek