A mélybe zuhant egy nő, miután a népszerű sziklaperemen fotózkodott

  A szikláról a mélybe zuhant és életét vesztette egy nő Ausztráliában még szombaton, miután a meredek hegyoldalon próbált fényképezkedni. A 38 éves Rosy Loomba a férjével és a gyermekével kirándult a Victoria államban található Grampians Nemzeti Parkban, amikor a baleset bekövetkezett. A Boroka kilátónál voltak, ami nem más, mint egy sziklanyúlvány, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a hegyekre és a városra.

  Innen, a Boroka kilátóból zuhat le a családanya, mégis sokan megkísértik a sorsot egy jó fotó kedvéértForrás: Brian W. Schaller/Wikipedia

  A rendőrség szerint a nő a figyelmeztető táblák ellenére átmászott a biztonsági korlátokon, hogy a sziklán pózoljon egy fotóhoz, amikor megbotlott a peremén, és több mint 80 métert zuhant a mélybe a sziklafal mentén. A tanúk hallották, ahogy sikoltozik, de nem tudtak segíteni. A rendőrség és az állami sürgősségi mentőszolgálat hat órán át dolgozott, hogy fel tudják hozni a testét a mélyből. A kilátó a délután folyamán zárva volt, de este újra megnyitották a látogatók előtt. 

  A kilátó különösen népszerű fotóhely; az Instagramon rengeteg olyan fotót láthatunk, amin az emberek a szikla szélén lógatják le a lábukat vagy a széléhez közeli keskeny peremen egyensúlyoznak. 

  Graham Wood helyi idegenvezető elmondta, hogy alig fél órával a nő lezuhanása előtt figyelmeztette a vendégeket a kilátónál. "Megjegyeztem, hogy állandóan látok korláton átmászó embereket. És ezek közül a napokban valaki le fog esni. Szomorú vagyok, hogy ez bekövetkezett" – mondta. Ezt követően a hatóságok újra emlékeztették a lakosságot, hogy vegyék figyelembe a biztonsági jelzéseket és irányelveket, valamint azt, hogy egyetlen fotó sem ér fel egy emberi élettel. "Nem tudjuk ellenőrizni Victoria állam minden részét. Az embereknek felelősséget kell vállalniuk" – mondta az egyik rendőr, Lisa Neville.

  Mielőtt a koronavírus-járvány leállította volna az utazási ágazatot, Kiotótól a Cseh Köztársaságig sok helyen fényképezési tilalmat kellett bevezetni az emberek kockázatos magatartása miatt – írja a CNN.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!