A hadsereget is bevonják a kijárási tilalom fenntartásába

A katonákat is bevonják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásába – közölte Orbán Viktor szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormányfő elmondta, Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel egyeztetett arról, hogy a hadsereget bevonják a kijárási tilalom és a közrend fenntartásába, illetve ott, ahol lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésébe.

"A Magyar Honvédség teljes képességével áll a magyar emberek szolgálatában, akár békeidőben, akár a vírus okozta veszélyhelyzetben" – írták a Magyar Honvédség október 29-i Facebook-posztjábanForrás: Kismartoni Mátyás / Magyar Honvédség / Facebook

"Tehát a katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is ott, ahol erre egyébként a belügyminiszter és az egészségügyi miniszter szerint szükség van" – fogalmazott a videóban a miniszterelnök. Hozzátette: ennek a jogi, személyi és pénzügyi feltételeit sikerült tisztázni az operatív törzs és a kormány ülése között, de a kormányülésen még meghoznak egy-két formális döntést, ezután pedig aláírja az erről szóló rendeleteket.

A koronavírus-járvány miatt este 8 óra és reggel 5 óra között van érvényben kijárási tilalom az országban, ennek részleteiről hétfőn itt írtunk.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek