Elrendelték a III. fokú terrorkészültséget Magyarországon

Magyarországon jelenleg III. fokozatú terrorkészültség van érvényben. A rendőrség ennek megfelelően szervezi a szolgálatot – ezt kedd délután közölte az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Osztálya a Telex kérdésére.

A terrorkészültség mértékét Magyarországon egy kormányhatározat alapján négyfokú skálán határozzák meg, ahol a négyes a legenyhébb, az egyes a legerősebb készültséget igényli. A III. (közepes) fokozata akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk szerint az EU illetve a NATO valamelyik tagállamában, vagy pedig ha valamelyik szomszédos államban terrorcselekményt követtek el, amelynek hatásaként Magyarország fenyegetettségének növekedése valószínűsíthető. A bécsi terrortámadás után Csehország és Szlovákia is szigorított a határellenőrzésen, újságírói kérdésre az ORFK azt választotta, hogy Magyarországon is szigorították az ellenőrzést a beléptetés során.

Forrás: Fmvh / Wikipedia

A 24.hu értesülései szerint a bécsi terrortámadást követően a TEK már aznap éjszaka nagy erőkkel vonult az osztrák határra. Kedd reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány közölte, hogy a hétfő esti bécsi merényletnek négy halálos áldozata van, két férfi és két nő. Egy merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek