Az amerikaiak dühösek lesznek, ha kizárják őket Európából

Az Egyesült Államok Utazási Szövetsége (The United States Travel Association) dühösen reagált a javaslatokra, miszerint az amerikai nyaralókat valószínűleg kizárják Európából, bár a régió újból megnyílik a turizmus számára. A jelentések szerint az Európai Unió készen áll az Egyesült Államokból, Oroszországból és tucatnyi más országból érkező utasok kitiltására, akiknek a jelenlétét túl kockázatosnak tekinti a koronavírus-járvány okán – írja a Travel Breaking News.

Az USA-ban van a legtöbb megerősített koronavírusos eset a világon, ezért nem szívesen látott vendégekForrás: Gerd Altmann/Pixabay

A tisztviselők számos országot biztonságosnak tartanak a beutazás szempontjából, ide tartozik Algéria, Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia, Uruguay, Andorra, San Marino, Monaco és a Vatikán. Az Egyesült Államok viszont továbbra is küzd annak érdekében, hogy koordinálja a járvány kitörésére adott válaszát.

Amerikában több mint 2,5 millió fertőzést regisztráltak, így ott van a legtöbb megerősített eset a világon.

A napi esetek száma májusban és június elején ugyan csökkent, mivel azonban sok helyen továbbra is könnyítettek a lezárási korlátozásokon, az esetek száma újra növekedni kezdett, és június 26-án napi rekordszámot (47 341) ért el. Erre válaszul Florida, Texas és Arizona megkezdték a lezárások újbóli bevezetését. New Yorkban azonban mindössze öt haláleset történt vasárnap, így ez a legalacsonyabb érték március óta.

Tori Emerson Barnes, az Egyesült Államok Utazási Szövetségének a közigazgatásért és a politikáért felelős alelnöke, válaszul az utazási tilalomra, azt mondta: „Ez a hír hihetetlenül csalódást okozna, és helytelen lépés lenne, amikor globális gazdaságunk újjáépítésére törekszünk. Csak az Egyesült Államokban az utazással összefüggő munkahelyek a járvány miatt az elveszített munkahelyek több mint egyharmadát teszik ki. Az egészség kiemelkedő fontosságú, és a nyilvánosságnak fontos szerepet kell játszania az olyan bevált gyakorlatok átvételével, mint például a maszkok viselése, ám jelenleg olyan szakaszban vagyunk, amikor lehetővé kell tenni a haladást."

Emerson Barnes az Egyesült Államok hatóságainak esetleges válaszát is felvette. "Ez nemkívánatos hír, és jelentős negatív következményekkel járna a gazdaság fellendülése szempontjából – fejezte be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek