Visszafordították Olaszországból a magángéppel érkező amerikai turistákat

Tíz ember érkezett Coloradóból magánrepülővel Olaszországba, öt amerikai állampolgár, és öt más nemzetiségű utazó. A gép a szardíniai Cagliari-Elmas reptéren szállt le, ám itt a tisztviselők közölték az amerikaiakkal, hogy haladéktalanul vissza kell fordulniuk, a velük utazó olaszok, új-zélandiak, németek és angolok azonban maradhattak volna, igaz, csak két hetes karantén fejében. Sajtóértesülések szerint ők sem éltek a lehetőséggel, és amerikai barátaik iránti szolidaritásból ők is visszafordultak, de csak Nagy-Britanniáig repültek - derül ki a thelocal.it cikkéből.

Forrás: lucamascaro/commons.wikimedia.org

„Szardíniát nem terheli felelősség azért, ami történt" - mondta a tartomány kormányzója, Christian Solinas, aki hozzátette, hogy azonnal tárgyalásokat kezdeményeztek a kormánnyal, hogy maradhassanak az amerikai turisták is, de mint mondta, a szabályok szigorú értelmezése súlyos károkat okozott a sziget nemzetközi turisztikai hitelének.

Nem teljesen világos ugyanakkor, miért voltak benne biztosak a turisták, hogy beengedik őket Olaszországba, miután az USA állampolgárai egyelőre nem léphetnek be az Unió területére, és az Egyesült Államok sem javasolja a nemzetközi utazásokat.

Az EU állampolgárai és közvetlen családtagjaik visszatérhetnek az USÁ-ból, de érkezésüktől számítva 14 napra karanténba kell vonulniuk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek