Kifogta az ítéletidőt, aki most nyaral Horvátországban

  Fákat csavart ki a szél, strandokat, vendéglátóhelyeket rongált meg a vihar és a közlekedésben is fennakadást okozott az éjszaka végigsöprő ítéletidő Horvátországban. A meteorológusok még a mai napra is hasonló szeszélyes időjárást jósolnak a tengerparton.

  Alaposan felforgatta a strandokat az erős szél – illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: espirito85

  Zágrábban mintegy 150 km/órás széllel érkezett meg az ítéletidő a késő esti órákban. A helyiek arra ébredtek, hogy az autóikon és a közutakon hevernek a kidőlt fák. Emiatt az A1-es autóút Sv. Roka és Posedarja közötti részét is le kellett zárni a forgalom előtt.

  ©ibenik környékén házak kerítéseit rongálta meg az erős Bóra, de a kávézók teraszait sem kímélte, sőt a strandok napernyőit is felforgatta és tönkretette – írja a horvát Dnevnik hírportál.

  A horvát Slobodna Dalmacija pedig arról számolt be, hogy a helyi strandokon teljes káosz alakult ki reggelre: a székek szanaszét hevertek, a napernyők megrongálódva terültek el a földön és a fából készült napozóhelyek is felborultak.

  A városban csakugyan káosz van: feldöntött szemeteskukák és konténerek, szemét, kidőlt fák fogadták reggel a lakosokat. A CROPIX egy videót is megosztott az interneten Split jelenlegi városképéről:

  A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a keletkezett károk felmérésén és az érintett városok helyreállításán. Viszont nincs könnyű dolguk, hiszen a vihar továbbra is tombol, újabb fennakadásokat okozva.

  A Velebit-csatornára egész napra vörös riasztás van érvényben a szeles idő miatt és az Isztria térségére is nagy esőzéseket jósolnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!